Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Illatos szilvás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
40-45 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tojás
2 ek. cukor
pici só
25 dkg margarin
1 pohár tejföl

A töltelékhez:
1 kg szilva
1,5 cs. vaníliás puding
8 ek. cukor
1 kk. mézes fűszerkeverék
ízlés szerint fahéj

Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket.A szilvát darabokra vágjuk,kevés vízzel és a cukorral főni tesszük,kb 5-10 percig főzzük,majd turmixoljuk(annyira,hogy kicsit darabos maradjon).Ezután a pudingporral jó sűrűre főzzük,beletesszük a mézes fűszerkeveréket és ízlés szerint a fahéjat.
A tésztát összegyúrjuk,közepes keménységű,jól nyújtható tésztát kapunk,amit 2 részre osztunk és lisztes deszkán egyenként kinyújtjuk.Az egyik tésztalapot egy kivajazott,lisztezett tepsibe simítjuk és megszórjuk zsemlemorzsával.Erre kenjük a szilvatölteléket,amit szintén megszórunk zsemlemorzsával,majd befedjük a másik tésztalappal,végül a tetejét megszurkáljuk villával.Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Tanácsok:
Amikor teljesen kihűlt,akkor lehet szépen felszelni.Porcukorral hintsük meg a tetejét.
Én 2 csomag pudingport tettem bele,így tutibb h jól megköt a massza.


A receptet beküldte: denkitti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás limonádé » Szilvás pite » Pikáns szilvás lepény » Szilvás gombóc Ági módra
» Csokis-szilvás kocka » Szilvás túrófelfujt » Szilvás "kenyér" » Aszalt szilvás tekercs
» Pityókás szilvás gombóc » Szilvás babapiskótás » Aszaltszilvas vodka » Fahéjas-szilvás crumble
» Szilvás máglyarakás » Besztercei szilvás rétes » Szilvás-mazsolás sütemény » Mézes-illatos dió


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.