Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás gombóc Ági módra recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya
3 dkg zsír,vagy 2 evőkanál olaj,
1 tojás,
20-30 dkg liszt,(burgonyától függően)

szilva,
cukor,
fahéj,

Elkészítés:
A burgonyát áttörjük krumplinyomón,hozzáadjuk a zsírt,tojást,20 dkg lisztet,sót.Összeállítjuk,ha kell akkor adunk még hozzá lisztet.Kinyújtjuk fél cm vastagra.Kb 8x8 cm kockákra vágjuk.
Mindegyiknek a közepébe rakunk egy fél szilvát,
amibe vagy 1 szem kocka cukrot rakunk egy kis fahéjjal,vagy cukrot fahéjat összekeverünk,és abból rakunk bele,kb egy mokkás kanálnyit.
Lisztezett kézzel gombócokat formázunk belőle!
Forró vízbe rakjuk,ha feljött a víz tetejére,
addig hagyjuk amíg még egyet rottyan.A vízből kivéve lecsepegtetjük,majd zsírban pirított zsemle morzsával keverjük el.

Tanácsok:
Lehet sárga barackkal,vagy lekvárral is tölteni.
Tálcára téve le lehet fagyasztani,majd zacskóba vagy dobozba téve a mélyhűtőbe rakni!
Elkészítéskor forró vízben főzzük.


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gombóc » Csőtészta római módra » Tiramisu Gligi módra » Aszalt szilvás sonkaleves
» Almafánk Jessy módra » Csoki gombóc » Pankek Maris modra » Sonkás túrógombóc
» Húsgombócos zöldségleves » Almás pite/ sas módra » Jugó kifli magyar módra » Szilvás mikrós piskóta
» Lencsesaláta Maris módra » Túrógombóc 2. » Pikáns húsgombóc leves » Aszaltszilvás pulykakuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.