Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg margarin
30 dkg cukor
25 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
4 tojás
2 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:
1,2 kg szilva
1,25 dl tejföl
2 evőkanál porcukor
2 tojás

A díszítéshez:
porcukor

Elkészítés:
A margarint előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze jó alaposan. A sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet adjuk a masszához. A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején. Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 12 percig. Eközben a tejfölben keverjük el a tojásokat és a cukrot, és öntsük a lepényre, majd ugyanazon a hőfokon további 40 percig süssük. Ha elkészült, helyezzük rácsra, és hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nők Lapja Cafe
Dorka


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás lepény (update 2) » Sajtos lepényfalatok » Török lepény » Lecsós tojáslepény
» Káposztás lepény » Almás, túrós lepény » Gyümölcslepény » Szilvás-túrós lepény
» Gyümölcsös túrós lepény » Cukkinis lepény » Mórabórás lepény » Tojáslepény olaszosan
» Sonkás-hagymás lepény » Nádasdi diós lepény » Édes lepény » Pampi (Túrólepény)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.