Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-szilvás lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg margarin
30 dkg cukor
25 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
4 tojás
2 teáskanál sütőpor

A töltelékhez:
1,2 kg szilva
1,25 dl tejföl
2 evőkanál porcukor
2 tojás

A díszítéshez:
porcukor

Elkészítés:
A margarint előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze jó alaposan. A sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet adjuk a masszához. A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején. Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 12 percig. Eközben a tejfölben keverjük el a tojásokat és a cukrot, és öntsük a lepényre, majd ugyanazon a hőfokon további 40 percig süssük. Ha elkészült, helyezzük rácsra, és hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nők Lapja Cafe
Dorka


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Harlequinlepény » Habos mákos lepény » Sonkás brokkolilepény » Sonkás tojáslepény
» Spagettilepény » Tejfölös cukkini lepény » Vasárnapi meggyes lepény » Pudingos lepény
» Cukkinis-fetás lepénykék » Kukoricás burgonyalepény » Töltött lepény (Olcsó) » Áfonyás lepény
» Húsos cukkinilepény » Cukkinilepény » Cukkini lepény » Kukorica lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.