| Tejfölös-szilvás lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához 25 dkg margarin 30 dkg cukor 25 dkg liszt 7 dkg étkezési keményítő 1 csomag vaníliás cukor csipetnyi só 4 tojás 2 teáskanál sütőpor A töltelékhez: 1,2 kg szilva 1,25 dl tejföl 2 evőkanál porcukor 2 tojás A díszítéshez: porcukor Elkészítés: A margarint előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük össze jó alaposan. A sütőporral és a keményítővel elkevert lisztet adjuk a masszához. A tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején. Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 12 percig. Eközben a tejfölben keverjük el a tojásokat és a cukrot, és öntsük a lepényre, majd ugyanazon a hőfokon további 40 percig süssük. Ha elkészült, helyezzük rácsra, és hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk. Nők Lapja Cafe Dorka A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |