Tutireceptek.hu fejléc

Jégcsap szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 db tojás
10 evőkanál cukor
11 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
4 csomag vaníliás cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 csomag tejszínhabpótló por
A díszítéshez:
dekorcukor
csokireszelék

Elkészítés:
150 fokra előmelegítjük a sütőt.

7 db tojást szétválasztunk, a 7 db fehérjét jól felverjük 7 evőkanál cukorral, hozzáadunk 7 evőkanál lisztet és 1/2 csomag sütőport, ezzel szépen óvatosan kikeverjük. Közepes méretű (24x33 cm), sütőpapírral kibélelt tepsiben 15-20 perc alatt világos színűre sütjük.

Amíg a tészta sül, egy tejforralásra alkalmas edényben a 7 db tojássárgát 3 evőkanál cukorral, 4 csomag vaníliás cukorral, 4 evőkanál liszttel elkeverjük, majd lassan hozzáadunk 4 dl tejet, és azzal simára keverjük. Ezt feltesszük a tűzhelyre, és sűrű krémmé főzzük. Ha levettük a tűzről kevergetjük még egy kicsit, úgy hamarabb kihűl.

Ha már langyos, 10 dkg vajat beleteszünk, és azzal tovább keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.

A tésztát kiborítjuk a tepsiből, és ha kihűlt, a főzött krémet egyenletesen rákenjük.

A 2 csomag tejszínhabpótló port 2 dl tejjel felverjük, és a krém tetejére kenjük. A sütit megszórhatjuk dekorcukorral, csokireszelékkel, de akár díszítés nélkül is hagyhatjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön teljesen, és úgy tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Roza szelet » Gyömbéres szelet » Mandulás-mákos szelet » Diós szelet
» Mami szelet » Balatonszelet » Texasi szelet » Eszter szelet
» Diós-habos szeletek » Kassai szelet » Mirinda - szelet » Lecsós-szelet
» Pingui szelet » Diós zsúrszeletek » Kinder Pingui szelet » Epres piskóta szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.