Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos csirkeszárnyak recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 csirkeszárny
2 dl natúr joghurt
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk édeskömény
1 kk római kömény
1 tk koriandermag
1 tk gyömbérpor vagy 1 ek frissen reszelt gyömbér
1 tk pirospaprika
2 friss babérlevél
2-3 szárított csípős fűszerpaprika

frissen őrölt bors
1-2 ek olívaolaj

Elkészítés:
Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat.
Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát.
Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát.
A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet.
A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva, egy napig pácoljuk a hűtőben.
Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és pirosra sütjük. (Sütés közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldala egyenletes színt kapjon.)


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás-joghurtos muffin » Joghurtos sárgadinnye » Gyümölcs joghurtos muffin » Joghurtos-kekszes csirke
» Egyszerű joghurtos süti » Joghurtos sajtos lepény » Joghurtos süti » Joghurtos zellerfőzelék
» Joghurtos téli saláta » Joghurtos gyümisaláta » Joghurtos kehely » Nyári joghurtos saláta
» Joghurtos csokoládétorta » Joghurtos padlizsánsaláta » Almás, joghurtos muffin » Joghurtos pite(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.