| Joghurtos-málnás kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre Piskótához: 3 tojás 3 ek liszt 3 ek cukor 1 mk sütőpor Krémhez: 40-45 dkg málna (fagyasztott is lehet) 20 dkg cukor 5 dkg zselatinpor 3 dl natúr joghurt 3 dl tejszín 1 cs habfixáló Tetejére: 3 dl málnaszörp 3 tk zselatinpor Elkészítés: elkészítés Piskóta elkészítése: A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd a sütőporos liszttel együtt a kemény habhoz keverjük óvatosan. Megsütjük, és hagyjuk kihűlni. Krém elkészítése: A málnából félrerakjuk a szebb szemeket díszítésnek. A többit egy edényben feltesszük a cukorral, és lassú tűzön kevergetve sűrű péppé főzzük. Egy kevés vízben feloldjuk a zselatinport, és a joghurttal elkeverjük, majd a kihűlt málnapéphez adjuk. A (jól lehűtött) tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral együtt, majd óvatosan a joghurtos krémhez keverjük. A krémet ezután a kihűlt piskótára simítjuk, a tetejét pedig a félrerakott málnaszemekkel díszítjük. Zselatin elkészítése: A málnaszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatinport. Amikor langyosra hűlt, és kezd sűrűsödni a joghurtos-málnás krém, a tetejére öntjük. Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 3 órára dermedni. sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30x20 cm A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |