Tutireceptek.hu fejléc

Finom Gesztenyekocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás, 12 ek. porcukor, 1 dl étolaj, 6 ek. hideg víz, 12 ek, liszt, 1 csipet só, 2 ek. kakaópor,

2 cs. gesztenyemassza (50 dkg), 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor (a krémhez), 1/2 rumaroma, vagy 0,5 dl rum, 1 cs. vaníliás puding, 3 dl tej,
2-3 dl Hulala tejszín, vagy 1 tejszínhabpor, 1 habfixáló és 1,5 dl tej.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben (ez 22x36 cm-es tepsiben készült, kicsit így magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni).
A cukrot a vajjal, rummal és a gesztenyemasszákkal jól kikeverjük.
A pudingot a tejben sűrűre főzzük és ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez.
A tejszínt felverjük.
A piiskótára kenjük a krémet, majd erre a tejszínhabot. A tetejét díszíthetjük kakaóporral, tortadarával is.


A receptet beküldte: Emy 35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom Aranygaluska » Babapiskótás finomság » Finom epres piskótarolád » Finom vaníliás kifli
» Finom mákos » A legfinomabb bableves » Finom kakaós kuglóf » Finom szelet
» Finom tészta » Szirka (húsvéti finomság) » Finom szilvás sütemény » Bolognai spagetti (finom)
» Citromos finomság » Poharas finomság » Szedres-túrós finomság » Finom csokis kehely


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.