Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kajszibarack lekvár 2 recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg kajszibarack
90 dkg cukor

Elkészítés:
Az érett barackot egy szűrő segitségével,kb 2 percre,forró vizfürdőbe meritjük.Miután hűlt egy kicsit,meghámozzuk és kimagozzuk.A cukrot sűrű sziruppá főzzük.Amikor a cukor grizesedni kezd,hozzáadjuk a gyümölcsöt és fél óráig együtt főzzük.Levesszük a tűzről,kihülésig kevergetjük,aztán üvegekbe rakjuk és lekötözzük az üvegeket.

Tanácsok:
Nagyon érett,puha gyümölcsöt válasszunk!
Ha csak másnap(miután"bebőrözött"a lekvárunk) kötjük le az üvegeket,az sem baj.
Én pici szalicilt teszek minden üvegbe a lekvár tetejére,és fogysztás előtt mindég eltávolitom a felső réteget.
Jó étvágyat! :)


A receptet beküldte: iz_eniko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejlekváros sütemény » Lekváros lepény » Lekváros copf » Almás rózsalekvár
» Turotorta afonya lekvarral » Kajszibarackos csirkemell » Avokádós baracklekvár » Diós lekváros tekercs
» Fahéjas szederlekvár » Sárgabarack lekvár » Narancslekvár » Szilvalekváros papucsok
» Málnalekváros szív » Lekváros kavart tészta » Kajszibarackos rizstorta » Pudingos-lekváros szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.