Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kandírozott narancs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 közepes narancs
15 dkg cukor
2 dl víz

Elkészítés:
Két közepes narancsot alaposan megmosunk folyó víz alatt, szárazra töröljük. Felszeleteljük 1/2 cm-es szeletekre.
Egy lábasban 15 dkg cukrot 2 dl vízben melegítve feloldunk, és ebbe helyezzük a narancs szeleteket. Lassú tűzön kb. fél óráig főzzük így narancsot, míg a héja megpuhul.
Rácsra téve lecsepegtetve hűtjük ki, majd itt szikkasztjuk meg 2-3 nap alatt.

Tanácsok:
Ha kiszáradt, sütőpapír közé csomagolva papírdobozban tárolható.A szirupot is elteszem a hűtőbe üvegben lezárva és hónapokig ízesíthetek vele. Egy ismerősöm ezt a puhára főtt narancshéjat (ő hosszú csíkokra vágja), csokoládéba mártva kínálja.


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávéparfé narancslikőrrel » Narancsos műzli I. » Narancsflip » Szicíliai narancssaláta
» Narancskocka » Cukrozott narancshéj » Narancsos kuglóf » Narancslikőr
» Narancs szelet » Narancs héjából... » Narancsdesszert » Narancsos répalekvár
» Narancskrémes pite » Narancsjég-üdítő » Narancsos kávékrém » Túróval töltött narancs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.