Tutireceptek.hu fejléc

Kandírozott eper recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg eper
800 g cukor
1 l víz

Elkészítés:
Olvasszuk fel a cukrot a vízben, tegyük fel főni, csak addig melegítsük, amíg elkezd főni, majd tegyük bele az epret és főzzük 20 percig. A 20 perc elteltével öntsük egy szűrőbe az epret és hagyjuk jól lecsepegni. Az epret rakjuk egy tepsibe és tegyük be az előmelegített sütőbe, 180 fokon 35-45 percig hagyjuk a sütőben, amíg megszárad de vigyázzunk, meg kell őriznie a rugalmasságát, majd rakjuk befőttesüvegekbe, zárjuk le és tegyük a kamrába.

Tanácsok:
A kandírozott epret fogyaszthatjuk magában vagy felhasználhatjuk desszertek, krémek, sütemények, fagylaltok készítésénél.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kandírozott cseresznye » Kandírozott narancs » Kandírozott narancshéj » Mézzel kandírozott gyömbér
» Meggy nyersen eltéve » Fahéjas szederlekvár » Eper rebarbara lekvár » Zöld paradicsomos lekvár
» Naspolyabefőtt » Gyömbéres eperdzsem » Eper rumban » Eperlekvár
» Paprika kenő télire » Sárgadinnye-alma lekvár » Sütőtöklekvár » Gyömbéres sárgabarackdzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.