Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás-virslis kifli recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
4 darab virsli
10 dkg savanyú káposzta
1 darab tojás
1 darab tojássárgája
25 dkg liszt
liszt, a nyújtáshoz
1 dl tej
3,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál vaj
kapor
őrölt bors


Elkészítés:
Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos cukros tejbe, és hagyjuk felfutni. Gyúrjuk össze a lisztet a tejföllel, a tojássárgájával, a vajjal, sóval, borssal és a kovásszal. Dagasszuk be, és hagyjuk 20-25 percig meleg helyen kelni. Lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Vágjunk a tésztából akkora háromszögeket, hogy elférjen bennük a virsli. Tegyük a tésztára a finomra vágott kaporral elkevert káposztát, rá a virslit, és jó szorosan tekerjük fel. Tegyük sütőlemezre, majd kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben 180 ˘XC-on süssük aranybarnára.

Tanácsok:
olcsó, de laktató vendégvár

Elkészítési idő: 55 perc
Kalóriatartalom: 575 kcal

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kiflik » Szezámmagos virslis kifli » Facebookos kifli » Sonkás kifli
» Tönkölykifli » Töltött apró kifli » Sós-sajtos kiflike » Krémes-diós kifli
» Jugó kifli magyar módra » Kolbászos kifli » Csoda kifli » Tejfölös húsos kifli
» Pihe könnyű kiflicskék » Túrós kifli (janita) » Sörkifli » Diós habos rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.