Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

56-os kifli recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dl tej
2 csomag (10 dkg) élesztő
1 dl olaj
1 evőkanál só
25 dkg margarin

Elkészítés:
A lisztben elkeverem a sót és az olajat, majd a tejben pici cukorral felfuttatott élesztőt. A tésztából 7 egyforma cipót formázok, a cipókat egyenként kör alakúra nyújtom. 1-1 kört 8 cikkre osztok. Finom töltelék nélkül is, de én szoktam kis darab virslit, sajtot, bacont vagy akár füstölt szalonnát tenni a cikk szélesebbik felére, és innen feltekerve kiflit formázok. Kikent tepsibe helyezem a kifliket, fél kelésben tojással megkenem, meg lehet szórni szezámmaggal vagy köménymaggal. Ha megkelt, kis margarinkockákat teszek minden kifli közé, a margarint úgy osztom el, hogy mindenhova jusson. Forró sütőben szép pirosra sütöm a kifliket. A sütőből kivéve a tepsit 10 percre konyharuhával letakarom, így szép puha marad, és beszívja a maradék margarint.

Tanácsok:
Nagyon régi, jól bevált recept, az egész család imádja. A tölteléket szoktam variálni, így mindig változatos. aki szereti a juhtúrót, azzal is töltheti.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Emese tarka kiflije » Bécsi kifli » Tönkölykifli » Meggyes kiflifelfújt
» Töltött kifli sonkával » Margarinos kiflik » Csokis, banános kiflik » Diós kiskiflik
» Diós kifli 2 » Kókuszos hókifli » Pataji kifli » Kakaós kifli
» Paraszt kifli » Fahéjas-almás kiflik » Egyszerű diós hókifli » Egyszerű kifli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.