Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-túrós palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db megsütött palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 8-10 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 csokor friss kapor, csipetnyi só, 3 dkg vaj.

Elkészítés:
A tehéntúrót áttöröm (vagy villával szétnyomkodom) és sóval, porcukorral meg 1 dl tejföllel simára keverem. Ezután beleteszem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot és az ugyancsak megmosott mazsolát. A túrókrémmel megkenem a palacsintákat és négyrét hajtva tûzálló tálra teszem. A maradék tejfölt kevés porcukorral összekeverem, és ráöntöm a palacsinta tetejére. A vajat borsónyi darabkákban rászórom, és elõmelegített, forró sütõben jól átsütöm. A tejföl megakadályozza, hogy a teteje kiszáradjon.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés palacsinta » Cukkinis palacsinta » Oláh palacsinta » Akácos palacsinta
» Túrós palacsinta rakottas » Krémes palacsinta » Kakaós palacsinta máskép » Virágos, rakott palacsinta
» Gesztenyekrémes palacsinta » Isteni Gundel palacsinta » Vári palacsinta (sós) » Csavart túrós palacsinta
» Palacsintatészta » Kapros-túrós lepény » Svéd barackos palacsinta » Erdélyi ordás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.