Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsintatekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

2,5 dl tej,
1 dl tejszín,
3 tojás,
2 tasak vaníliás cukor,
8 evőkanál liszt,
olaj a sütéshez,
vaj a tál kikenéséhez

a töltelékhez:

1 dl tejszín,
5 dkg mandula,
1 evőkanál porcukor,
1 alma, vagy almadzsem,
kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, az egészet jól eldolgozzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tésztából szép aranysárga palacsintákat sütünk. Az almát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A palacsintákat megkenjük tejszínnel, ráterítjük az almapürét, feltekerjük, és egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A mandulát forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével kiszedjük, hogy könnyebben le tudjuk szedni a héját. Nagyon apróra vágjuk, és összekeverjük egy evőkanál porcukorral, kevés fahéjjal, és megszórjuk vele a palacsintákat. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt átsütjük, majd frissen, azon mód fogyasztjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lakodalmas ludaskása » Almás - fokhagymás karaj » Epres-almás pite » Diós almáspite
» Zsámboki lakodalmas » Almás tejes pite » Almás rántott palacsinta » Sajtos almás tojássaláta
» Almás torta II. » Amerikai Almás Pite » Almás rakott kakaóskalács » Túrós almás turmix
» Mézes-almás rizs » Joghurtos-almás finomság » Mennyei almás » Almás-csokis muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.