Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsintatekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

2,5 dl tej,
1 dl tejszín,
3 tojás,
2 tasak vaníliás cukor,
8 evőkanál liszt,
olaj a sütéshez,
vaj a tál kikenéséhez

a töltelékhez:

1 dl tejszín,
5 dkg mandula,
1 evőkanál porcukor,
1 alma, vagy almadzsem,
kevés őrölt fahéj

Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, az egészet jól eldolgozzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tésztából szép aranysárga palacsintákat sütünk. Az almát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A palacsintákat megkenjük tejszínnel, ráterítjük az almapürét, feltekerjük, és egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A mandulát forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével kiszedjük, hogy könnyebben le tudjuk szedni a héját. Nagyon apróra vágjuk, és összekeverjük egy evőkanál porcukorral, kevés fahéjjal, és megszórjuk vele a palacsintákat. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt átsütjük, majd frissen, azon mód fogyasztjuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás tormamártás » Mesealmás » Norbi almás pogi » Almás, joghurtos muffin
» Almás lepényem » Almás májkavalkád » Almás gyümölcskenyér » Almás-fahéjas ragacs
» Almás-zabpelyhes szelet » Almás csirkeleves » Almássüti 2. » Almás répasaláta
» Almás hús » Almás kosár » Almás legyezőtorta Update2 » Almás kukoricasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.