Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi káposztasaláta recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg káposzta
2 sárgarépa
1 lilahagyma
1 alma

Öntet hozzávalói

1,5 dl majonéz
1 dl tejföl
1-2 teáskanál cukor
1 teáskanál dijoni mustár
fél citrom leve
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés:
A káposztát és a lilahagymát gyaluljuk, fel vékonyra. A sárgarépát és az almát tisztítás után mossuk meg, és reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. Tegyük egy tálba a felszeletelt zöldségeket, majd alaposan forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára. Ízlés szerint ízesítjük édesebbre, vagy több citromlé hozzáadásával savanykásabbra. Öntsük a káposztás keverékre, majd jól forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol befedje. A kész salátát tegyük pár órára, vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjen, és az ízek kellően átjárják.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi puncs II. » Karácsonyi habkarika » Káposztasaláta paleo módon » Karácsonyi burgonya
» Fahéjas keksz (karácsonyi) » Majonézes káposztasaláta » Karácsonyi tojáslikőr » Drezdai karácsonyi kalács
» Karácsonyi torta » Karácsonyi borkrémleves » Angol karácsonyi sütemény » Karácsonyi puha mézes
» Karácsonyi kókuszgolyó » Karácsonyi rumgolyó » Káposztasaláta majonézzel » Karácsonyi csigák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.