Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi káposztasaláta recept

Kategória:


Hozzávalók:
50 dkg káposzta
2 sárgarépa
1 lilahagyma
1 alma

Öntet hozzávalói

1,5 dl majonéz
1 dl tejföl
1-2 teáskanál cukor
1 teáskanál dijoni mustár
fél citrom leve
fél mokkáskanál só
fél mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés:
A káposztát és a lilahagymát gyaluljuk, fel vékonyra. A sárgarépát és az almát tisztítás után mossuk meg, és reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. Tegyük egy tálba a felszeletelt zöldségeket, majd alaposan forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára. Ízlés szerint ízesítjük édesebbre, vagy több citromlé hozzáadásával savanykásabbra. Öntsük a káposztás keverékre, majd jól forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol befedje. A kész salátát tegyük pár órára, vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjen, és az ízek kellően átjárják.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges káposztasaláta » Karácsonyi sütemény » Karácsonyi töltött alma » Isteni káposztasaláta
» Karácsonyi kuglóf » Karácsonyi gyümölcskenyér » Káposztasaláta gazdagon » Karácsonyi édesség
» Fahéjas keksz (karácsonyi) » Karácsonyi borkrémleves » Texasi káposztasaláta » Tormás káposztasaláta
» Karácsonyi puncs II. » Tökmagos káposztasaláta » Karácsonyi puncsocska » Reszelt káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.