Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karacsonyi csudaalmas recept

Kategória:


Hozzávalók:
alma
barnacukor
daraltkeksz
daraltdio
orolt fahej, szegfuszeg
mez vagy juharszirup

Elkészítés:
A meghamozott almakat vagd cikkekre es keves vizzel fozd addig, amig megpuhul, kozben adj hozza izles szerint fahejat, szegfuszeget, barnacukrot(persze barmilyen cukrot vagy edesitoszert hasznalhatsz!).Ezt ontsd egy tuzallo talba, a daraltkekszet es diot keverd ossze, majd szord az alma tetejere es csurgasd ra a mezet vagy a juharszirupot. Susd 220 fokon 20-30 percig. Isteni!!!:)

Tanácsok:
Nem irtam mennyisegeket, mert ez fugg a tepsi meretetol, izlestol stb, de kb. 5-6 nagy alma es egy 30 dkg-os keksz eleg egy 40 X 40 -es tepsihez. En ugy szeretem, ha az almareteg kb 1,5-2 cm vastag, a keksz pedig kb 1 cm.
Aki szereti a mazsolat vagy egyeb aszalt gyumolcsoket, csak batran! Legy kreativ!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: masa.mate


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi Bailey's » Karácsonyi torta » Karácsonyi gyümölcs saláta » Karácsonyi borleves
» Karácsonyi ajándékgyümölcs » Karácsonyi csillagpuncs » Karácsonyi gyümölcskenyér » Karácsonyi kalácskoszorú
» Karácsonyi kuglóf » Gyümölcskenyér karácsonyi » Karácsonyi sütemény » Karácsonyi muffin
» Karácsonyi csigák » Karácsonyi saláta » Karácsonyi puncs II. » Karácsonyi tojáslikőr


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.