Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi tonhalas rakottas recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 narancs lereszelt héja
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 10 közepes burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 15 dkg sajt
- 1 pohár tejföl
- só
- olaj

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, vajjal vagy olajjal kikent magas falú tepsibe vagy hőálló tálba karikázzuk a felét. Megsózzuk, majd rákanalazzuk a tonhalat a levével együtt (a legjobb az aprított, ha darabos, össze kell törni!). Megszórjuk a reszelt narancshéjjal, és vékonyra szelt hagymakarikákkal megrakjuk. Erre karikázzuk a maradék főtt burgonyát. A tetejét is megsózzuk, megkenjük a tejföllel, és meghintjük a maradék narancshéjjal. Végül sajtot reszelünk rá, és előmelegített sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulyka rakottas » Tonhalas makarónisaláta » Tonhalas burgonyasaláta » Tonhalas kagylótészta
» Tonhalas sajtkrémes krém » Karácsonyi csillagok » Mascarpone rakottas » Karácsonyi rumgolyó
» Tonhalas-kukoricás lepény » Pórés-karfiolos rakottas » Virslis rakottas » Spenótos-tonhalas spagetti
» Karácsonyi Puncs » Karácsonyi habkarikák » Karácsonyi burgonya » Karácsonyi kevert süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.