Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás réteges pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A krémhez

0,5 liter tej
3 evőkanál liszt
30 dkg kristálycukor
10 dkg Rama
A tésztához

8 evőkanál tej
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg kristálycukor
2 db tojás
50 dkg finomliszt
10 dkg Rama

Elkészítés:
Elkészítés

A sütőporos lisztből, cukorból,Ramából, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon.
Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert Ramát.
A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálra. A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük.

Tanácsok:
Tippek

A Rama tippje: a krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kávés karamellás tej » Karamellás gesztenyetorta » Kókuszos lekváros réteges » Tejkaramellás almaleves
» Réteges részeg szelet » Csokis-karamellás körték » Karamellás kocka » Réteges saláta
» Karamellás pite » Réteges álom torta » Karamellás forró csokoládé » Karamellás ostya
» Karamellás tej » Réteges tepertős pogácsa » Réteges torta » Karamellás fagylalttorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.