Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás dió recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg dió,
1 evőkanál őrölt fahéj,
csipet só,
10 dkg cukor,
1 tojásfehérje,
1 teáskanál vanília por, vagy aroma

Elkészítés:
Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, tedd félre.
Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és 1-2 kanál vizet is, minél krémesebb legyen.
Előbb a tojásfehérjés keverékbe tedd a diót, majd öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd jól össze.
100 fokon szárítsd egy órán keresztül, közben rázogasd, hogy minden darabja külön álló legyen...


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás mandulafánk » Karamellás almás krémes » Karamellás gesztenyetorta » Karamellás pite
» Karamellás ananásztorta » Karamellás almatorta » Karamellás, diós kocka » Tejkaramellás almaleves
» Karamellás ostya » Karamellás palacsinta » Karamellás csiga » Körtés-karamellás süti
» Karamellás krémes » Karamellás-csirkemell » Pirított karamellás dió » Karamellás réteges pite


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.