Tutireceptek.hu fejléc

Réteges részeg szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához
7 db tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg dió (darált)
3 dkg liszt (finom)
2 dkg zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
A krémhez
7 db tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
20 db babapiskóta
1 dl rum
15 dkg csokoládé

Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát.
A masszát közepes méretű tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük. (A sütéssel vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat a tészta.)
A krémhez a tojássárgáját a pudingporral simára keverjük. A tejet fokozatosan hozzáadjuk, és felforraljuk. Beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt. Az egészet kicsit összeforraljuk, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt krémmel összedolgozzuk, és két részre osztjuk.
A krém egyik felét a tésztára kenjük. A babapiskótákat rumba mártjuk (vagy megkenjük rummal), és a krémet beborítjuk velük.
A csokoládéból 10 dkg-ot felolvasztunk, a krém másik feléhez adjuk, és óvatosan a piskótára kenjük. A maradék csokoládét a sütemény tetejére reszeljük.

Tanácsok:
sütési hőfok: 180°C


A receptet beküldte: Orshy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Raffaello szelet » Olcsó diós szelet » Makói sertésszelet » Olcsó hamis tejszelet
» Bababpiskótás puncsszelet » Madártej szelet » Egyszerű budai szelet » Vaniliás-mézes szelet
» Csokidarabkás bociszelet » Update1 Mirinda-szelet » Currys szelet ananásszal » Pesti szelet
» Bajor szelet » Diós-habos szelet » Isteni szelet » Capuccinós szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.