| Kató szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg Rama margarin 15 dkg porcukor 3 tojás sárgája 1 csomag sütőpor annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen (kb. 0,5 dl) A krémhez: 2 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum vagy 1 rumaroma 2 evőkanál kakaópor 3 evőkanál sárgabaracklekvár 15 dkg porcukor 15 dkg darált dió 10 dkg Rama margarin A mázhoz: 3 tojásfehérje 25 dkg kristálycukor Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megmaradt tésztát ismét kétfele osztjuk, és 2 vékonyabb lapot sütünk belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapunk lesz. A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsoljuk, a hozzávalókat beletesszük. Jól elkeverjük-kidolgozzuk, és a 2 lap közé tesszük. A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszünk 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverjük. A sütemény tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá, vagy megszórjuk tortadarával. Tanácsok: Másnap (illetve jó pár óra múlva) szeletelhetjük A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |