Tutireceptek.hu fejléc

Kefíres kelt lángos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg sima liszt,
5 dkg élesztő,
3 pohár kefir,
3 db egész tojás,
1.5 dl langyos víz (annyi, hogy a tészta lágy legyen).

Elkészítés:
Az élesztőből kovászt csinálunk. (egy kis langyos vízbe elkeverem az élesztőt, annyi lisztet teszek hozzá, hogy lágy nokedli sűrűségű legyen. Meleg helyen duplájára nőjön fel, akkor jó) A liszt egy részéből fészket csinálunk, ebbe tesszük a kovászt, és apránként tesszük hozzá a lisztet. Ehhez öntjük a tojással elkevert, kicsit meglangyosított kefirt és a 1.5 dl langyos vizet.(Sózni itt még tilos) Fakanállal egyneművé keverem, most sózom, utána kézzel levegősen simára keverem (amíg a kezemről le nem jön) A tetejét vékonyan leolajozom, konyharuhával letakarom, és hűtőbe teszem, úgy hogy legyen helye kelni. Felhasználás: hűtőben tárolva min. 4-5 órától 1 hétig. Csak annyit kell kivenni belőle amennyit felhasználunk. Kézzel kihúzni lisztezett deszkán. Forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Igazi piaci lángos » Kefíres meggyes süti » Meggyes-kefíres szelet » Kapros kenyérlángos
» Janó bá' kefires pitéje » Kefíres kevert süti » Langalló (Kenyér lángos) » Sütőporos lángos
» Fincsi kefíres süti » Isteni burgonyás lángos » Házi lángos » Kefíres kevert
» Latin lángos » Pikans izü sajtos langos » Zacskós lángos » Kefíres-mákos


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.