Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kefíres kelt lángos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg sima liszt,
5 dkg élesztő,
3 pohár kefir,
3 db egész tojás,
1.5 dl langyos víz (annyi, hogy a tészta lágy legyen).

Elkészítés:
Az élesztőből kovászt csinálunk. (egy kis langyos vízbe elkeverem az élesztőt, annyi lisztet teszek hozzá, hogy lágy nokedli sűrűségű legyen. Meleg helyen duplájára nőjön fel, akkor jó) A liszt egy részéből fészket csinálunk, ebbe tesszük a kovászt, és apránként tesszük hozzá a lisztet. Ehhez öntjük a tojással elkevert, kicsit meglangyosított kefirt és a 1.5 dl langyos vizet.(Sózni itt még tilos) Fakanállal egyneművé keverem, most sózom, utána kézzel levegősen simára keverem (amíg a kezemről le nem jön) A tetejét vékonyan leolajozom, konyharuhával letakarom, és hűtőbe teszem, úgy hogy legyen helye kelni. Felhasználás: hűtőben tárolva min. 4-5 órától 1 hétig. Csak annyit kell kivenni belőle amennyit felhasználunk. Kézzel kihúzni lisztezett deszkán. Forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőporos lángos » Felhőlángos » Virslis lángos » Kapros juhtúrós lángos
» Kefíres mindig jó süti » Kefíres palacsinta » Lángos a sütőben » Anna Lángosa
» Tejfölös kapros lángos » Kefíres meggyes süti » Tartós lángos » Kefíres ananásztorta
» Update lángos » Kefires csirkeszárny » Kefires gyorsaság » Langalló (Kenyér lángos)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.