Tutireceptek.hu fejléc

Lángos (Update1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
20 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
1 kiskanál só
1 kis diónyi zsír
2 dkg élesztő
Kb 2 dl vizes tej
csipet cukor
nagyon kevés folyékony édesítő
A kisütéshez olaj

Elkészítés:
Egy kevés tejben pici csipet cukorral és egy kis spriccelésnyi folyékony édesítővel felfuttatom az élesztőt. Hozzáadom a liszthez, amibe belekeverem a sót és egy kevés puha zsírt. A tésztát eldagasztom langyos vizes tejjel, kb 2 dl kell hozzá, de majd látni fogjuk hogy mennyit kíván a tészta. 1 órát hagyom kelni, majd átgyúrom és kis, kb 5 cm átmérőjű gombócokat csinálok a tésztából. Ezeket is hagyom még 1/4 óráig pihenni. Sodrófával kicsit ellapítom őket, nem vékonyra, csak épp hogy kör formája legyen. Majd kézben forgatva óvatosan széthúzogatom mindig nagyobbra és nagyobbra ügyelve rá, hogy a tészta ne szakadjon ki. A közepe vékonyabb, a széle kicsit vastagabb legyen. Így nyeri el a lángos a végleges formáját. Olajban sütöm, de nem bő olajban, csak annyit teszek alá hogy kényelmesen lebegjen rajta a tészta, de ne érje föl nagyon az olaj. Inkább többször teszek hozzá még ha szükséges. Így nem szívja meg magát a tészta annyira. (Nekem ebből a mennyiségből 5 nagyobbacska lángos jött ki.)


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas elalvás Update1 » Pofon egyszerű lángos » Felhőlángos » Egyszerű és finom lángos
» Eszkimó lángos » Tepsiben sült lángos » Baconnal töltött lángos » Hűtős lángos
» Párolt káposzta Update1 » Pikáns sajtos lángos » Töltött karalábé (Update1) » Sajtos lángos
» Kapros juhtúrós lángos » Káposztás lángos másképpen » Cukkínis lángos » Kefíres lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.