Tutireceptek.hu fejléc

Kefíres rántott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell
1-2 kis doboz kefir(a szeletek nagyságától függ)
só, bors, szerecsendió, esetleg curry,koriander, gyömbér - tetszés és ízlés szerint,
zsemlemorzsa,
szezámmag, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, fűszerezzük az általunk kedvelt fűszerek valamelyikével. A szeleteket egy lezárható tálba helyezzük úgy, hogy egy-két kiskanálnyi kefírt mindkét oldalára kenünk. Egy éjszakát "altatjuk" a hűtőben a húsokat. Összekeverjük a zsemlemorzsát a szezámmaggal fele-fele arányban, egy pici sót is tegyünk bele, mert úgy finomabb.
Ebbe a keverékbe forgatjuk a kipihent szeleteket -tojás nem kell- és viszonylag lassú tűz fölött, olajban kisütjük.

Tanácsok:
Érdemes az első oldalt fedő alatt sütni, mert kicsit pattog.
Szaftosra-omlósra sűl a hús és mindenféle köret barátságban van vele!


A receptet beküldte: parkat


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos csirkemáj » Fóliás csirkeszárnyak » Csirke zöldségmártással » Petrezselymes csirke
» Csípős csirke » Görög rántott hús » Színes csirkés tészta » Citromos csirkekrém leves
» Csirkeszárny Orly módra » Rántott gríz(Kata-féle) » Csirke jóasszony módra. » Színes csirkemell
» Juharszirupos sült csirke » Csirkefasírt » Csirke bajorosan » Csilis csirkenyárs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.