Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kefíres rántott csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell
1-2 kis doboz kefir(a szeletek nagyságától függ)
só, bors, szerecsendió, esetleg curry,koriander, gyömbér - tetszés és ízlés szerint,
zsemlemorzsa,
szezámmag, olaj a sütéshez

Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, fűszerezzük az általunk kedvelt fűszerek valamelyikével. A szeleteket egy lezárható tálba helyezzük úgy, hogy egy-két kiskanálnyi kefírt mindkét oldalára kenünk. Egy éjszakát "altatjuk" a hűtőben a húsokat. Összekeverjük a zsemlemorzsát a szezámmaggal fele-fele arányban, egy pici sót is tegyünk bele, mert úgy finomabb.
Ebbe a keverékbe forgatjuk a kipihent szeleteket -tojás nem kell- és viszonylag lassú tűz fölött, olajban kisütjük.

Tanácsok:
Érdemes az első oldalt fedő alatt sütni, mert kicsit pattog.
Szaftosra-omlósra sűl a hús és mindenféle köret barátságban van vele!


A receptet beküldte: parkat


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott csirkee » Zöldséges csirkecomb » Csirke zezsua módra » Csirkecomb görögösen
» Kínai csirkés üvegtészta » Gyümölcsös csirkemell » Tartáros csirkecombok » Parmezános csirkemell 1.
» Gyors kefires fánk » Almás-fűszeres csirkemell » Krumplis rántotta » Nyári csirkeleves babbal
» Nokedlis csirke » Palacsintába bújt csirke » Mozzarellás csirkemell » Keleties csirkehúsleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.