Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós linzerkeksz recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 tasak vanilin
15 dkg vaj
1 nagy ek tejföl
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 csipet só

Elkészítés:
A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a diót, a vanilint, a vajat, végül a tejfölben eldolgozott tojássárgáját, reszelt citromhéjat és sót. A robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk, munkalapra szedjük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, egy órán át a hűtőben pihentetjük.

Kibélelünk sütőpapírral három nagy tepsit. A tésztát fél cm-re nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsibe sorakoztatjuk.

20 percre hűvös helyre tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőlapon hagyjuk kihűlni.

Tanácsok:
Díszíthetjük dióval, aszalt gyümölcsökkel, pisztáciával.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós linzerkeksz » Zöldborsós metélt » Tavaszi spárgaleves » Aszaltszilva leves
» Gyergyói gulyásleves » Vaníliás almaleves 2. » Csülkösbab-1 » Májgombóc-saját recept
» Brokkoli színkavalkáddal » Kukoricamálé cimbi módra » Darálthús leves » Csípős fokhagymás pecsenye
» Nátha ellen házilag » Főzelék feltét » Peach Spirit Koktél » Csülkös sóskaleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.