Tutireceptek.hu fejléc

Kevert zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db egész tojás,
15 dkg kristálycukor,
1 csg vanília cukor,
1 dl olaj,
2 dl tejfel

15 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
1 csg sütőpor,
15 dkg sütésálló baracklekvár.

1 nagyobb tábla tortabevonó, vagy kettő kicsi.

Elkészítés:
A tojást jól kikeverem a cukorral, vanília cukorral és az olajjal, habos állagúra.
Ezután hozzá öntöm a tejfelt, egy másik edényben összekeverem a lisztet, sütőport, diót. A sütésálló lekvárt kis hasábokra vágom /kb. 0,5x1 cm/, és azt is belekeverem .
A két keveréket összeöntöm, és alufóliával bélelt tepsibe öntöm.
180 fokon tűpróbáig sütöm, majd langyosra hűtöm, a fóliát lehúzom a süteményről.
Ezután a tortabevonót elkészítem, és a tetejére öntöm, ha megszilárdult, szeletelhetem.

Tanácsok:
Az eredeti receptben 10 dkg aszalt sárgabarackot írnak, de nekem a lekvárral jobban ízlett.
A barackokat vékonyabb hosszúkás szeletekre kell vágni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: csibiusz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarka kevert kuglóf » Túrós zserbó » Bögrés, csokis kevert süti » Kevert almafánk
» Zserbó másképp » Piskótás zserbó » Gesztenyés zserbó » Kakaós kevert süti
» Zserbó (Ági féle) » Krém zserbó » Zserbó U1 » Gyümölcsös kevert pite
» Zsermák-mákos zserbó » Zserbó X » Zserbó kókusszal » Zserbó mézesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.