Tutireceptek.hu fejléc

Zserbó tallér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 tesákanál szárított élesztő
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
10 dkg zsír
10 dkg vaj
fél citrom reszelt héja

A töltelékhez:

10 dkg darált dió
baracklekvár
porcukor ízlés szerint

A mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
0,5 dl habtejszín

Elkészítés:
Összedolgozzuk a tésztához a lisztet a sütőport, a zsírt, a vajat, a porcukorral, vaníliás cukorral, és 1 db tojással, és fél citrom reszelt héjával. Kinyújtjuk a tésztát és az alsó kört, a közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk. Amikor kiszaggattuk, megtöltjük, úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd jön a lekvár és a végén megint dió, és ráhelyezzük a nagyobb korongot.
Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már egy kicsit kihűlt akkor elkészítjük a mázat és rákenjük a tallérokra.
A máz készítése: Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, és rákenjük a tallérokra.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsermák-mákos zserbó » Gerbaud (zserbo) » Diós-mazsolás tallér » Palacsintatallérok túróval
» Zserbószelet (kiadós) » Zserbó (Ági féle) » Zserbó zsiinaa módra » Arany tallér
» Krém zserbó » Hamis zserbó rolád » Zserbó szelet » Kókuszos tallérok
» Gesztenyés, diós zserbó » Marcipántallér » Zserbós palacsinta » Zserbógombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.