Tutireceptek.hu fejléc

Kocsonya borsodi módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 db sertés csülök
6 db köröm
60 dkg bőr
1 evőkanál fekete egész bors
3 evőkanál só
2 evőkanál delikát
2 fej fokhagyma gerezdekre szedve
2 szál sárgarépa
2 szál zöldség
1 csípős paprika
10 l víz
2 dkg étkezési zselatin

Elkészítés:
Odatesszük a sertéshúsokat és a bőrt főni, annyi vízbe hogy ellepje. Mikor felforrt, leöntjük a vizet róla és ezt még egyszer megismételjük. Azért, hogy a kifőtt vér és a hab ne legyen a kocsonyánkba. A harmadik víz ha felforrt, abba beletesszük a borsot, foghagymát, delikátot és a paprikát. Az utolsó órába tesszük hozzá a sót a répát és a zöldséget. 5 órán keresztül főzzük lassú tűzön. Az utolsó öt percbe tesszük bele a zselatint. Két deci lébe elkeverjük és beleöntjük a fazékba. Mikor kész, tányérokba kiadagoljuk a húst csont nélkül és a bőrt (a körmöt lehet csonttal is), rámerjük a levet szűrőn keresztül és hagyjuk megdermedni. Két óra múlva bepakoljuk a hűtőbe. Másnap fogyasztjuk :-)

Tanácsok:
Díszítésnek a tányérokba teszünk két karika répát, ami belefőtt a kocsonyába.
Főtt tojáskarikát is tehetünk :-)

A tányérok tetejét meglehet szórni pirospaprikával.
Citromkarikát kínálunk hozzá és kenyeret.

Elkészítési idő: 420 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke Fu Yung módra » Birkapörkölt Erzsi módra » Grízpuding DUKAN módra » Eszkimó szelet Ági módra
» Pizzás Muffin Frakk módra » Gyöngytyúk Capital- módra » Túrótorta evapolya módra » Alma kocsonya
» Gomba mediterrán módra » Hamburger izraeli modra » Tepsis tarja b-anya módra » Lúdláb-update módra
» Rácsos linzer Ági módra » Desszert Emese módra » Káposzta vadász módra » Túrós süti anyu módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.