Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hússzeletek bakonyi módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet hús (sertésszelet,csirke- vagy pulykamell)
30 dkg gomba
1 fej hagyma
néhány kanál zsiradék
2 dl tejszín
egy csapott kanál liszt
pirospaprika

egy fél zöldpaprika
egy kis fej paradicsom
esetleg egy kevés bor
2-3 szem borókabogyó
késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:
A hagymát a zsíron üvegesre pirítom, a hússzeleteket mindkét oldalán fehérre sütöm, majd hozzákeverem a vékonyra szeletelt gombát. Ha a levét elfőtte, megszórom pirospaprikával, és felengedem egy kevés borral (vagy húslével) megfűszerezem, beleteszem (egészben, hogy a kész pörköltből könnyen ki lehessen emelni) a paprikát és a paradicsomot, ezután párolom, amíg a hús megpuhul. A hússzeleteket kiszedem, a liszttel és a tejszínnel behabarom a mártást és a hússzeleteket visszatéve még egyszer az egészet összeforralom.


A receptet beküldte: Chill


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kocsonya erdélyi módra » Banankenyer Maris modra » Töltött karaj liza módra » Csülök Maja módra
» Sertésborda tanya módra » Bakonyi rőzse » Pálcikás sült Maresz módra » Lúdláb torta Emyke módra
» Tök japán módra (Nimono) » Sertésláb ínyenc módra » Tejfölös hússzeletek » Palócleves Gundel módra
» Tiramisu Anikó módra » Almás süti Icus módra » Sajtos rúd Ági módra » Cukkini leves Erzsi módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.