Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos őszibarack recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg sárga húsú őszibarack
1 liter víz
50 dkg cukor
3 szegfűszeg
1 darabka fahéj
2 dl konyak

Elkészítés:
A barackokat 1 percre forró vízbe mártjuk, hogy héjukat könnyen lehúzhassuk, majd kettévágjuk, kimagozzuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, a barackokat ebben 5 percig forraljuk, majd lecsöpögtetjük, és üvegekbe töltjük. A szirupot sűrűre főzzük, belekeverjük a konyakot, a szegfűszeget és a fahéjat. Annyi sziruppal öntjük fel a barackokat, amennyi ellepi. Rögtön fogyasztható.


A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött őszibarack » Dubarry őszibarackkal » Őszibarackos joghurttorta » Tejszines őszibarackleves
» Őszibarackos túródesszert » Őszibarackos pulykamell » Őszibarackos csirkecomb » Őszibarack leves másként
» Őszibarackos joghurt » Őszibarack-krumpli-banán » Őszibarack bundában » Konyakos csokoládékrém
» Lyoni őszibarack » Konyakos eper » Őszibarackos limonádé » Őszibarack sorbet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.