Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Korpás hagymás muffin recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
3 db egész tojás
10 dkg sovány reszelt sajt
3 dl joghurt
2 fej hagyma apróra vágva és pici olajon pirítva
15 dkg Graham v. teljes kiőrlésű liszt
10 dkg zabkorpa
5 dkg zabpehely
1 cs. sütőpor
1 kk. búzasikér (ha van otthon)
1 kk. szódabikarbóna
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A tojást, a sajtot, a joghurtot és a hagymát jól összekeverem, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat. Jól kikeverem, kb. 1/2 órát pihenni hagyom.
Utána belekanalazom a picit kiolajozott, teflonos muffinsütőbe. Kb. 10 percig sül előmelegített sütőben, egészen kis lángon. Közben meg lehet nézni, hogy mennyire sül, mert hamar készen van. 12 nagy db lesz belőle és nagyon finom. Rácson hagyom kihűlni, utána fémdobozba teszem. 3-4 napig elállna, ha nem ennénk meg rögtön. (De már kipróbáltam, hogy eláll és nem szárad meg.)

Tanácsok:
Én a kenyérsütőmmel végeztetem a műveletet "tésztakészítő" programon, ami 13 perc. Utána a gépben hagyom pihenni.

Elkészítési idő: 13 perc
Kalóriatartalom: 75/db kcal
Szénhidráttartalom: 15/db gramm
Zsírtartalom: 3/db gramm

A receptet beküldte: Pusi12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-medvehagymás tészta » Vakondtúrás muffin » Hagymás mustáros tarja » Darált húsos muffin
» Sajtkrémes-csirkés muffin » Bailey's muffin » Hagymás-dinnyés csirke » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Mentás muffin » Kanalas Csokis Muffin » Fokhagymás sertésmáj 2 » Muffin juhtúróval, sajttal
» Aranygaluska muffin » Rigó Jancsi muffin » Tökmagos-hagymás pogi » Áfonyás-zabpelyhes muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.