Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagymás szalonnás pite recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
csipetnyi só
5-6 ek hideg víz

Töltelék:

1 db póréhagyma
3 dl tejszín
8 szelet húsos bacon szalonna
4 db tojássárgája
őrölt szerecsendió
őrölt bors

Elkészítés:
Először az omlós tésztát készítem el. A lisztet egy tálkába teszem, hozzáadom a sót és a jéghideg vajat, majd kézzel összemorzsolom. Hozzáadom a vizet és cipóvá gyúrom. A póréhagyma két végét levágom, hosszában kétfelé vágom, majd 1 cm-es darabokra kockázom. Lemosom és lecsepegtetem. A szalonnát is felkockázom, egy nagy serpenyőbe teszem, és addig hevítem, amíg a szalonna pirulni kezd. Hozzáadom a pórét, fűszerezem őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Kb 2-3 percig párolom és kissé hagyom kihűlni. Lisztezett deszkán kinyújtom az omlós tésztát fél centi vastagságúra, és kibélelek vele egy vajjal és liszttel meghintett közepes méretű peremes piteformát. A tésztát a forma kilógó széleinél levágom, majd beleteszem a megpárolt szalonnás hagymát. Összekeverem a tejszínt a tojások sárgájával és a hagymás keverékre öntöm. Előmelegített sütőbe teszem és 150 fokon 35-40 percig sütöm. Még melegen felszeletelem.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás, tojásos krumpli » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Szalonnás lecsó » Szalonnás sárgaborsóleves
» Szalonnás burgonyasaláta » Szalonnás sajtleves » Szalonnás torta » Szalonnás rakottas
» Szalonnás pulykatekercs » Szalonnás-sajtos falatkák » Sajtos-szalonnás tekercs » Póréhagymás virslisaláta
» Póréhagymás krumplileves » Szalonnás sertésmáj » Póréhagymás gnocchi » Póréhagymás babsaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.