Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Körtés kotlett recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
4 hagyma
1 kg kemény körte,
2 teáskanál kömény,
4 dkg vaj,
10 dkg szalonna,
1/4 l fehérbor,
húsleves (lehet kockából is),

fehér bors,
petrezselyem.

Elkészítés:
A húst sós vízben 1,5 órán keresztül pároljuk. Mossuk, hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára. A hagymát megtisztítjuk, nem túl vékony karikára vágjuk.
A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, negyedeljük.
A húst daraboljuk fel.
Tegyük tepsire, halmozzunk köré körtét és szalonnát, majd erre a burgonyát és a hagymát.
A húslevest a fehérborral elkeverjük, megborsozzuk, és a húsra öntjük, addig, amíg a burgonyát a feléig ellepi.
Az egészet szórjuk meg köménnyel, olvasszunk rá vajat.
Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süssük, amíg a burgonya ropogós barnára sül.
Tálaláskor díszítsük petrezselyemmel.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos körtés süti » Mézes-körtés oldalas » Körtés babapiskótás » Körtés, fahéjas tej
» Mogyorós-körtés pite » Túrós körtés süti » Almás-sajtos körtesaláta » Körtés kosárka marcipánnal
» Banános-körtés joghurt » Sajtos-tejszínes kotlett » Körtés túrótorta » Almás körtés kalácspuding
» Körtés lepény » Kijevi kotlett » Körtés kalács » Koldus kotlett


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.