Tutireceptek.hu fejléc

Körtés lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
150 g túró
6 ek olaj
1 tojás
2 tasak vaníliás cukor
1 ek kakaó
300 g liszt
pici só
3 tk. sütőpor
Töltelék:
3 tojás
250 g túró
250 g tejföl
4 ek citromlé
80 g nádcukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1 tk őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1 üveg körtebefőtt vagy 1, 5 kg körte

Elkészítés:
A tésztához a túrót az olajjal, a tojással, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, sütőpor) a masszához keverjük. Ha szükséges tehetünk még hozzá tejfölt, (ha túl száraz lenne).
A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral béleljük, és a tésztát kinyújtjuk úgy hogy a tepsi széleire is jusson belőle.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből habot verünk. A sárgáját a túróval, tejföllel, cukorral, citromlével, pudingporral, és a fűszerekkel összedolgozzuk. Majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjét.
A tésztára öntjük.
A körtéket legyezőmintában bevagdossuk, és a krémre rakosgatjuk mintával felfelé.
200 fokta előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, majd hűlni hagyjuk, és csak ezután szeleteljük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35*25 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-Csokis lepény » Túrós lepény (Kata-féle) » Burgonyás túrós lepény » Tegnapi almás lepényem
» Sonkás tojáslepény » Kukoricalepény reggelire » Joghurtos gyorslepény » Gyergyói szilváslepény
» Házi barackos lepény » Gombás-hagymás lepény » Virslis lepénykék » Körtés kosárka marcipánnal
» Orosz almás lepény » Pikáns pórés lepény » Diós-körtés rétes » Harlequinlepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.