Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Körtés lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
150 g túró
6 ek olaj
1 tojás
2 tasak vaníliás cukor
1 ek kakaó
300 g liszt
pici só
3 tk. sütőpor
Töltelék:
3 tojás
250 g túró
250 g tejföl
4 ek citromlé
80 g nádcukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1 tk őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1 üveg körtebefőtt vagy 1, 5 kg körte

Elkészítés:
A tésztához a túrót az olajjal, a tojással, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, sütőpor) a masszához keverjük. Ha szükséges tehetünk még hozzá tejfölt, (ha túl száraz lenne).
A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral béleljük, és a tésztát kinyújtjuk úgy hogy a tepsi széleire is jusson belőle.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből habot verünk. A sárgáját a túróval, tejföllel, cukorral, citromlével, pudingporral, és a fűszerekkel összedolgozzuk. Majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjét.
A tésztára öntjük.
A körtéket legyezőmintában bevagdossuk, és a krémre rakosgatjuk mintával felfelé.
200 fokta előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, majd hűlni hagyjuk, és csak ezután szeleteljük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35*25 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barna lepény » Egyszerű Túrós lepény » Banános-körtés joghurt » Tegnapi almás lepényem
» Burgonyalepény » Görög lepény » Krumplis lepények » Mexikói kukoricás lepény
» Meggyes-cseresznyés lepény » Túrós lepényke » Körtés áfonyás sütemény » Fetás-lilahagymás lepény
» Káposztás lepénykék » Sajtlepény » Szilvás lepény 2 » Almás, túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.