Tutireceptek.hu fejléc

Krémes gyümölcsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 1l tej
- 2 cs. vanília pudingpor
- 2 cs. vanília cukor
- 8 ek. kristálycukor
- 1 mkk. őrölt fahéj
- 1-2 ek. citromlé
- 2 dbz gyümölcskonzerv (pl.: ananász, őszibarack) vagy ennek megfelelő mennyiségű friss gyümölcs (alma, körte, szőlő, cseresznye, sárgadinnye, stb.…), de akkor még + 3dl tej
- 1 dbz habspray vagy 1 cs habtejszín

Elkészítés:
Egy fazékba öntjük a tejet és lassú tűzön főzni kezdjük. A gyümölcskonzerveket felnyitjuk, és levüket leszűrjük. Ha friss gyümölcsöt használunk, megmossuk és apróra vágjuk . (A + fél liter tejet itt is csak később adjuk a leveshez, majd amikor hígítjuk). A tejhez adjuk a cukrot, vanília cukrot, majd a kevés tejben elkavart pudingport. Folyamatosan kevergetjük. Amikor kezd besűrűsödni a leves, a gyümölcskonzerv levéből (vagy a + tejből) öntögetünk hozzá. Krémes, de ne túl sűrű levest kapjunk (nem pudingot!). Amikor megfőtt levesszük a tűzről, és hideg vízben hűtjük le. Ha még ilyenkor is sűrűsödik kicsit, tehetünk még hozzá gyümölcslevet. A gyümölcsöt csak akkor tesszük bele, ha már kihűlt. Megkóstoljuk, és ízlés szerint ízesítjük még cukorral, citromlével és fahéjjal. A levest hidegen tejszínhabbal tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Fiona82


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes mézes » Banánkrémes csók » Egyedi krémes » Hatlapos krémes
» Cseh krémes » Rózsaszín krémes » (Cukrászi) Krémes » Amerikai krémes pudinggal
» 10 perces gyümölcsleves » Citromos krémes szelet » Bugátsza.(Krémes sütemény) » Krémes póréleves
» Mézes-diós krémes » Sima krémes » Francia krémes házilag » Krémes, kicsit másképp


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.