Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás rizi-bizi recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 ek olaj
2 dl rizs
4 dl víz
1 kk só
fél konzerv kukorica
fél konzerv borsó

Elkészítés:
A rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricát meg a borsót( a levét megiszom). Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom.

Tanácsok:
Télen a saját fagyasztott csöveskukoricával is helyettesíthetem a konzervet. Akkor megfőzöm, ha kihült késsel levágom a szemeket, és só helyett egy húsleveskockát teszek a rizsbe. ( Nincs rá magyarázat, de így más, jobb az íze.) Amúgy minden más egyezik.
A borsó lehet fagyasztott is, de mégjobb a friss; ilyenkor puhára főzöm, míg a rizs puhul.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas-kukoricás lepény » Kukoricás fasírt » Kukoricás-gombás marharagu » Kukoricás nyúlragu
» Paprikás-kukoricás csirke » Virslis kukoricasaláta. » Kukoricás-almás tofu » Kukoricás burgonyalepény
» Kukoricás csirkemellcsik » Kukoricás tésztasaláta » Kukoricás-sajtos muffin » Kukoricás muffin
» Kukoricás tavaszi saláta » Kukoricás máj » Kukoricás zöldségfánk » Kukoricás paprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.