Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás burgonyalepény recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 db lepényhez:
90 dkg főtt burgonya
20 dkg főtt kukorica
1 piros chilipaprika
1 kis csokor petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
4-6 ek. liszt

bors
szerecsendió
borsikafű
olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:
A chilipaprikát apró kockákra vágjuk. Ha nem szeretjük nagyon erősen, aprítás előtt távolítsuk el az ereket és magokat. A petrezselymet finomra vágjuk.
A leszűrt, kihűtött burgonyát összetörjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, a felaprított paprikát, petrezselymet. Belereszeljük a fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és borsikafűvel, majd összekeverjük.
A burgonyás alaphoz adjuk a tojást és a lisztet -ennek mennyisége függ a burgonya fajtájától-, majd jól kikeverjük a "lepénytésztát".
Egy serpenyőben pár kanál olívaolajat hevítünk. A masszából jó evőkanálnyi halmokat kanalazunk a serpenyőbe, majd kissé ellapítjuk őket. Egyszer átfordítva a lepények mindkét oldalát aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás karaj » Virsli kukoricás bundában » Kukoricás csirkemell » Gombás kukoricás ragu
» Kukoricás tésztasaláta » Almás kukoricasaláta » Kukoricás csirkemellcsik » Kukoricás paprika
» Almás-kukoricás saláta » Kukoricás-sajtos muffin » Paprikás-kukoricás csirke » Kukoricás-zöldborsós rizs
» Kukoricás csirkeragu » Kukoricás rizi-bizi » Kukoricasaláta-kocsonya » Virslis kukoricasaláta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.