Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lapcsánka kicsit másképp recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg. Krumpli, 1 tojás, só, feketebors, 30 dkg. Csirkemáj,1 csokor petrezselyem apróra vágva, liszt, amennyit a krumpli felvesz.

Elkészítés:
Meghámozzuk és nagylyukú reszelő lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha túl tömör lenne a tészta, egy kis tejjel hígítsuk fel. Kis darabokra vágjuk a májat, majd kevés olajon nagy tűzön a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk. Nem kell megpirítani, épp csak a leve főjön el. Ezt a ragut hozzáadjuk a lapcsánka tésztájához, jól összekeverjük, majd utána fűszerezzük ízlés szerint. Nagyobb palacsintasütőben olajat forrósítunk és közepesnél nagyobb tűzön tenyérnyi lapokat sütünk a masszából (kb. 1/2 ujjnyi vastag legyen).Lehet hideg tejföllel is enni, csak úgy sörkorinak, vagy köretnek húsok mellé.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírt másképpen » Töltött kifli másképp » Vargabéles másképp » Rakott krumpli másképp
» Tojásleves másképp » Tengeri halfilé másképpen » Tiramisu másképp, olcsón » Francia burgonya másképp
» Diós tészta(másképp) » Töltött kenyér másképp » Édes csirke másképp » Mákos koszorú másképpen
» "Nachos" picit másképp » Zöldségleves másképp » Somlói galuska másképp » Alma torta maskeppen


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.