Tutireceptek.hu fejléc

Lapcsánka kicsit másképp recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg. Krumpli, 1 tojás, só, feketebors, 30 dkg. Csirkemáj,1 csokor petrezselyem apróra vágva, liszt, amennyit a krumpli felvesz.

Elkészítés:
Meghámozzuk és nagylyukú reszelő lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ha túl tömör lenne a tészta, egy kis tejjel hígítsuk fel. Kis darabokra vágjuk a májat, majd kevés olajon nagy tűzön a petrezselyemmel együtt megfuttatjuk. Nem kell megpirítani, épp csak a leve főjön el. Ezt a ragut hozzáadjuk a lapcsánka tésztájához, jól összekeverjük, majd utána fűszerezzük ízlés szerint. Nagyobb palacsintasütőben olajat forrósítunk és közepesnél nagyobb tűzön tenyérnyi lapokat sütünk a masszából (kb. 1/2 ujjnyi vastag legyen).Lehet hideg tejföllel is enni, csak úgy sörkorinak, vagy köretnek húsok mellé.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-diós lapcsánka » Lángos kicsit másképp » Pulykahús másképpen » Mákos koszorú másképpen
» Székelykáposzta másképp » Meggyes krémes - másképp » Pita másképpen » Muffin-másképp
» Túrótorta másképpen » Avokado krém másképp » Vajas pogácsa másképp » Tiramisu másképpen
» Tojásleves másképp » Rétes másképp » Halkrém, másképpen » Rakott krumpli másképpen


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.