Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lasagne házi sugoval recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A tésztához
205 g lasagne tészta (durum)
10 dkg sajt (reszelt, a tetejére)
A sugohoz
500 g sűrített paradicsom (8,5 ref %-os)
1 közepes fej vöröshagyma
1 kis db sárgarépa
1 kis db zeller
30 dkg darált sertéshús
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
1 marék bazsalikom (friss vagy 1 tk szárított)
1 szál rozmaring
2 ek olívaolaj
3 dl víz
A besamelhez
5 dkg margarin
3 púpozott ek finomliszt
0.5 l e
só ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát lereszeljük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pirítjuk a hagymát.
A bazsalikomot és rozmaringot felaprítjuk.
A hagymához adjuk a reszelt zöldségeket, és 3-4 percig együtt sütjük.
A zöldséges alaphoz tesszük a darált húst, sót, borsot és 5 percig együtt pirítjuk.
Ráöntjük a paradicsompürét, beletesszük a babérlevelet és az aprított zöldfűszerek felét. Jól elkeverjük, kevés vizet öntünk hozzá, majd takarék lángon fedő alatt el kezdjük összefőzni.
Akkor lesz kész a sugo, ha a zöldségek krémessé váltak benne. Ez kb. 1 óra. Közben időnként pótoljuk az elpárolgott nedvességet vízzel. Fél óra után kihalásszuk a babérlevelet. Elkészülte előtt 5 perccel pedig hozzáadjuk a többi friss zöldfűszert. Ha kész, félretesszük.
Elkészítjük a besamel mártást. Egy lábasban felhevítjük a margarint, rászórjuk a lisztet, és fehéredésig pirítjuk. Vigyázva, nehogy lekapjon. A tejet meglangyosítjuk. A lisztet ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd felengedjük a tejjel. Közepesen sűrű mártássá főzzük, folyamatosan kevergetve, nehogy csomós legyen.
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
Egy tűzálló edény aljába egy kevés sugot teszünk, majd erre jön három tésztalap. Erre egy réteg sugo kerül, majd újabb három tésztalap. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg sugo legyen.
A tetején eloszlatjuk a besamel mártást, és megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x20x6 cm
költség: 1500 Ft

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: 24méhecske


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés lasagne » Vegetárius lasagne » Lasagne 2. » Lasagne- kicsit zöldebben
» Zöldséges lasagne » Egyszerű csirkés lasagne » Lasagne egyszerűen! » Csirkés-gombás lasagne
» Lasagne tuning » Lasagne másképp » Gyümölcslasagne » Juhtúrós lasagne
» Spenótos-lazacos lasagne » Lasagne - Sylvia81 módra » Lasagne másként » Gyors lasagne réteslapból


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.