Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-lazacos lasagne recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac felszeletelve
4 dl tej
darált dió
lasagne tészta
spenótpüré
liszt

bors
szerecsendió

Elkészítés:
A spenótot a főzelékhez hasonlóan elkészítjük, de kihagyjuk belőle a tejet és a beáztatott zsemlét (már aki szokott bele tenni). A tejből, lisztből és olajból sűrű besamelt készítünk, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kettéválasztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a ledarált diót. Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a spenótot, a tésztát, a lazacot a diós besamellel, legvégén tésztával fedjük be, majd a tetején eloszlatjuk a besamel másik felét, és előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Tanácsok:
A tetejére lehet szórni ízlés szerint reszelt sajtot. Ne nagyon szórjunk bele más fűszert, elvész a hozzávalók íze. Sóval vigyázzunk, a füstölt lazac eleve sós


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tofus lasagne » Kelkáposztás lasagne » Lasagne verde » Egyszerű csirkés lasagne
» Lasagne Bolognese » Lasagne 3. » Lasagne 2. » Gyors lasagne réteslapból
» Sajtos lasagne » Csirkés-gombás lasagne » Spenótos- túrós lasagne » Lasagne görögösen
» Zöldséges lasagne » Bolognai lasagne spenóttal » Lasagne másként » Pastitsio (görög lasagne)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.