Tutireceptek.hu fejléc

Lasagne recept Emyke módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A tésztához

fel kiló bolti tészta - lasagne (száraz)

A húsos raguhoz:

4 evőkanál étolaj
1 közepes fej vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál víz
90 g sárgarépa (nyers, megpucolt,reszelve)

2 teáskanál só
bors - fekete (őrölt)
fel kiló darált sertéshús
1 púpozott teáskanál bazsalikom szárított
1 púpozott teáskanál oregánó szárított
30 deka gomba - csiperke/sampion
2 tasak spagetti szósz
fel liter víz

A besamelhez:

15 deka vaj vagy margarin
1 L tej
8 deka liszt

bazsalikom
vegeta

A réteges szóráshoz:


40 deka sajt

Elkészítés:
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.

A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.

Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.

A reszelt sárgarépát hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.

Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk vegetazzuk,sőt én tettem bele egy kis szárított bazsalikomot is..

Hozzáadjuk a felaprított gombát, kevergetés mellet hozzáadjuk a spagetti szószt ami por formájában van,és kevergetjük közben ontunk hozza vizet.

Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.

Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a margarint, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.

Közben a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.

Mivel elkészült a hústöltelék , a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.

Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.

1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat hozza :)


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cicege Ági módra » Joghurttorta Kobold módra » Házinyúl francia módra » Túrós lepény nagyi módra
» Angol szelet manduli módra » Kocsonya erdélyi módra » Rakott karaj katamamamódra » Gőzgombóc felvidéki módra
» Krumplifőzelék Malbe módra » Saját "recept" édesség » Csirke torta Kati módra » Kukoricamálé cimbi módra
» Bécsi kocka Edit módra » Rakott káposzta Ági módra » Hamburger izraeli modra » Kókuszbomba Erzsi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.