| Lecsós-túrós tészta receptTésztafélék Zöldséges ételek Hozzávalók: 25 dkg metélt tészta 8 zöldpaprika 4 paradicsom 1 fej vöröshagyma 5 dkg füstölt szalonna 50 dkg tehéntúró 2 dl tejföl csípős pirospaprika só Elkészítés: Az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban zsemleszínűre pirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és megsózzuk. A felszeletelt paprikát és a meghámozott, szeletelt paradicsomot puhára pároljuk benne, úgy hogy bővebb leve legyen, mint a szokásos lecsónak. Sós vízben megfőzzük a tésztát, lecsöpögtetjük, majd a túróval és a pörccel megszórjuk. Tejföllel gazdagítjuk, és a forró, csípős lecsóval tálaljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |