Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kenyér alaptészta recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
4 bögre liszt
1 és 1/4 bögre langyos víz
1,5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 kk só
1-2 ek olaj (napraforgó, vagy oliva) + kicsi olaj a kenéshez

Variációk:
magok
lilahagyma
olajbogyó
bármi más, ami eszünkbe jut
Ezen hozzávalók térfogatát a lisztéből kell levonni. Pl ha 1/4 bögre magot teszünk bele, akkor már csak 3 és 3/4 bögre liszt kell.

Elkészítés:
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk egy kicsit az élesztőt, majd minden egyéb hozzávalóval összegyúrjuk, pár percig dagasztjuk.
Kb 1 óra kelesztés után lisztes deszkán megint átgyúrjuk és cipó, vagy kenyérformát készítünk belőle, lisztes sütőpapírra helyezzük. Én hideg sütőbe szoktam tenni, így még ott is kel egy kicsit. 200 fokon barnára sütjük.

Tanácsok:
A legjobb, ha teljeskiőrlésű liszttel sütjük, de próbálkozhatunk bármi mással is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: miccer


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-narancsos diókenyér » Kenyér sütőtálban » Püspökkenyér Iza módra » Vajaskenyér
» Pizza alaptészta, III. » Indiai kenyér » Dagasztás nélküli kenyér » Nagyanyám krumplis kenyere
» Gombás töltött kenyér » Norbi Update 1-es kenyér » Pompás gyümölcskenyér » Eperkenyér
» Fehér kenyér » zsírkenyér » Lenmagos, gépi kenyerem » Afrikai kenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.