Tutireceptek.hu fejléc

Almas batyu turotesztabol recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
200 g kremturo
100 g vaj
1 harmad p cukor
6 ek tej
2 es 1negyed p liszt
1kk sutopor
fel kk so

toltelek:
50 g vaj 2 zoldalma (hamozott, kockara vagott)
fel p cukorral, 1 harmad p mazsolat, fel kk fahej

Elkészítés:
Eloszor elkeszitjuk a tolteleket:
Az almat vajon megparoljuk a cukorral, beledobjuk az aztatott mazsolat, megszorjuk fahejjal.

A hozzavalokat osszedolgozzuk, par orat hutoben pihentetjuk. 30x30 cm-es nagysagura nyujtjuk, 12 cm-es atmeroju koroket (vagy amekkora tetszik) szaggatunk belole, rahelyezzuk a tolteleket a felere, a masik felet rahajtjuk es radlival vagy villa segitsegevel osszenyomjuk a szelet, felkor alaku lesz. Megkenjuk egy kis tejjel es 20 percig sutjuk 175 fokon. A tetejet meg melegen megkenjuk 1 p porcukor es 1-2 ek forrovizbol keszitett sziruppal.

Tanácsok:
kep toltve


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás pite másképp » Diabetikus almás szelet » Almás-kukoricás saláta » Kavart almás másképpen
» Almás karottás torta » Gyors almás pite » Almas pite » Almás-túrós kukorka
» Mamám almás lepénye » Almás mákos tejbegríz » Virsli batyuban » Almás-céklás saláta
» Tegnapi almás lepényem » Almás süti II. » Almás csirkemájas serpenyő » Forró almástáska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.