Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almas batyu turotesztabol recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
200 g kremturo
100 g vaj
1 harmad p cukor
6 ek tej
2 es 1negyed p liszt
1kk sutopor
fel kk so

toltelek:
50 g vaj 2 zoldalma (hamozott, kockara vagott)
fel p cukorral, 1 harmad p mazsolat, fel kk fahej

Elkészítés:
Eloszor elkeszitjuk a tolteleket:
Az almat vajon megparoljuk a cukorral, beledobjuk az aztatott mazsolat, megszorjuk fahejjal.

A hozzavalokat osszedolgozzuk, par orat hutoben pihentetjuk. 30x30 cm-es nagysagura nyujtjuk, 12 cm-es atmeroju koroket (vagy amekkora tetszik) szaggatunk belole, rahelyezzuk a tolteleket a felere, a masik felet rahajtjuk es radlival vagy villa segitsegevel osszenyomjuk a szelet, felkor alaku lesz. Megkenjuk egy kis tejjel es 20 percig sutjuk 175 fokon. A tetejet meg melegen megkenjuk 1 p porcukor es 1-2 ek forrovizbol keszitett sziruppal.

Tanácsok:
kep toltve


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fahéjas zabkása » Kókuszos almás sütemény » Norbi almás pite » Almás sajtos tojássaláta
» Könnyű almás desszert » Almás süti II. » Olaszos-almás vadkacsamell » Almás gesztenyetorta
» Almás kevert » Almás-mákos rakott tészta » Birsalmasajtos - diós pite » Tartalmas lencseleves
» Almás pite 2. » Fahéjas, almás csiga » Forró almás pite puncs » Almás diós kocka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.