Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefasírt recept recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
1 tk őrölt pirospaprika
1 tk házi paprikakrém
1 tojás (a pürébe)
2 tojás a panírozáshoz

liszt
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
Másnap az aprított fokhagymával, a paprikakrémmel és az őrölt paprikával megfőzzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ne lepje el. Ízlés szerint sózzuk.
Főzzük addig, míg el nem fő a leve, majd ismét öntsük fel annyi vízzel, hogy ne lepje el, és ezt is várjuk meg, míg elfő.
Megvárjuk, míg kihűl, majd burgonyatörővel összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, és lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacalpörkölt (amc recept) » Maffin alaprecept » Almachips recept » Oreo bonbon recept
» Mézeskalács tuti recept » Puncsos kekszes recept » Gofri recept egyszerűen » Borjúpaprikás (amc recept)
» Lencsefasírt » Palacsinta alaprecept - » Májgombóc-saját recept » Saját recept
» Őszibarack leves recept » Kenyér alaprecept » Macaron (csokis) recept » 100 éves recept: diós süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.