Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kalács (alaprecept) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 nagyobb tojás vagy 2 sárgája
8 dkg cukor
1 vanilin
8 dkg vaj
2 dl tej
1 szárított élesztő
1 citrom héja
csipet só
1 tojás sárgája a tetejét kenni

opcionálisan: 2 ek keserű kakaópor
mák vagy mandula a tetejét szórni

Elkészítés:
A tejet mikróban meglangyosítom. Egy bögrébe beleöntöm a szárított élesztőt, teszek hozzá egy kiskanál cukrot és kb. 1 dl tejjel felöntöm. Elkavarom, állni hagyom hogy kicsit felhabosodjon.

Közben kimérem a lisztet, cukrot, megolvasztom a vajat, jól megmosom a citromot és lereszelem a héját.

Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba teszem és konyhai mixerrel bedagasztom. Előbb lassú, majd gyorsabb fokozaton összesen 6-8 percig dagasztom. Letakarom konyharuhával, majd meleg helyen 45 percig kelni hagyom.

Kivajazott, kilisztezett formába töltöm és újabb fél órát kelesztem meleg helyen. A tetejét lekenem 1 tojás sárgájával, esetleg mákkal vagy mandulával díszítem.

Tanácsok:
2 kisebb kalács lesz belőle.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kulcsos kalács » Molnárkalács » Medvehagymás-sajtos kalács » Marcipános-túrós kalács
» Különleges fonott kalács » Kreatív kalácsok » Koronás kelt kalács » Muffin (alaprecept)
» Formatartó mézeskalács » Tojasos kalacs » Baconös-tojáskrémes kalács » Kürtős kalács
» Cseresznyés kalács dióval » Kenyér alaprecept » Húsvéti foszlós kalács » Métereskalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.