Tutireceptek.hu fejléc

Majonézes garnélarák recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
-tetszés szerinti mennyiségben garnélarák
-hozzá illő mennyiségben majonéz

Elkészítés:
A garnélarákot, ha fagyasztva vásároltuk, kint hagyjuk amíg kiolvad vagy mikrohullámú sütőben kiolvasztjuk. A fagyasztott rákokat általában már tisztítva árulják, tehát nincs rajtuk a "páncél", olyanok mint valami nagyobb, rózsaszín, vastagabb hernyók. Azért nem árt odafigyelni és megtisztítani őket a hátuk közepén lévő fekete csíktól, amit nem mindig sikeresen távolítanak el és ami megkeserítheti az ételt. Mindkét esetben - fagyasztott és nem fagyasztott - megfőzzük őket. 15 perc főzés elég a páncél nélkülieknek, a másiknak lehet 5 perccel több. Ha nem volt tisztítva a rák, akkor főzés után el kell távolítani a páncélját és a fekete csíkot a közepükről. Ez az első két rákocska után már könnyen fog menni, nem nehéz művelet. Előbb egy picit ki kell hűteni őket, mert amíg forrók, nem lehet velük kézzel dolgozni. A kihűlt, megtisztított rákokat összekeverjük bőséges majonézes mártással. Zöld salátalevelekre halmozva, vagy magas szárú, nagyobb poharakban tálaljuk.


A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes tojássaláta » Majonézes kukorica » Majonézes párizsisaláta » Majonézes babsaláta
» Garnélarákos tagliatelle » Fiti féle majonézes cékla » Majonézes halsaláta » Majonézes cékla
» Majonézes zellersaláta » Majonezes rizs salata » Majonézes csicseriborsó » Majonézes ráksaláta
» Majonézes káposztasaláta » Majonézes saláta » Majonézes cérnametéltsalát » Majonézes gombasaláta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.