Tutireceptek.hu fejléc

Mákos (vagy diós) meggyes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
(citromhéj)
4 tojás
5 dkg dió vagy
5 dkg darált mák
20 dkg liszt
1/2 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 üveg magozott meggy
1 teáskanál fahéj
2 teáskanál cukor

Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a margarinnal (belereszeljük egy citrom héját), és egyenként hozzáütjük a 4 tojást. Ezután hozzá tesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a diót vagy a mákot (esetleg mindkettőt), a lisztet, (a lényeg, hogy kb. 25 dkg szárazanyag legyen benne, ezek szerint lehet variálni a mennyiségeket). Összekavarjuk, lágy tésztát kapunk. Olajozott tepsibe kaparjuk a tésztát, rátesszük a magozott meggyet, és megszórjuk a cukros fahéj keverékével.
4-es fokozaton 30 percig sütjük.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Basset


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rózsaszín szelet » Hazi muzliszelet » Tökös-mákos 'szórt' rétes » Mézes mákos parfé
» Müzliszelet » Meggyes kiflifelfújt » Meggyes tészta (kavarás) » KGST-szelet
» Limara vitamin szelete » Almás-mákos torta » Sárgarépás-diós szelet » Diós, rumos, kávés szelet
» Almás meggyes pite! » Károly-szelet » Meggyes baklava » Töltött Sport szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.