Tutireceptek.hu fejléc

Károly-szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet marhacomb (egyenként kb. 7 dkg),
5 dl olaj,
2 nagy vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg füstölt császárhús,
1 ek. kapribogyó,
1 tk. erős pirospaprika,
csipetnyi kömény,
só,
bors,

Elkészítés:
A szeleteket mindkét oldalon kiverjük, a szélüket több helyen bevágjuk, a húst megsózzuk, megborsozzuk. A vöröshagymát apróra, a fokhagymát finomra vágjuk. A császárhúst felkockázzuk.
Az apróra vágott császárhúst serpenyőben kiolvasztjuk, kiszedjük és félretesszük. A zsírban hirtelen átsütjük a hús mindkét oldalát, ezt is kivesszük, és a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk a zsíradékban. Visszatesszük a szalonnát, rászórjuk a pirospaprikát, hozzátesszük a kapribogyót, fokhagymát és a húst. Vízzel v. húslevessel felengedjük, köménymaggal, borssal fűszerezzük. Fedő alatt kis lángon kb. 1 órát pároljuk. (Elfővő levét pótoljuk!)

Tanácsok:
Vajban forgatott főtt tésztát (pl. szarvacska) adjunk köretként ehhez a csípős húsételhez.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconos pulykatorta » Fóliában sült hús » Mogyorós sertéscomb » Húspuding
» Töltött dagadó erdélyiesen » Csilis-mézes csirkeszárnyak » Szilveszteri bohém csülök » Brokkolis-karfiolos csirke
» Fűszeres kirántott karaj » Falunapi pörkölt » Mustáros-sajtos rántott hús » Különleges rántott krinolin
» Vastag köpenyes rántott sonka » Borsikafüves fasírt » Túróval töltött csirkemell » Bolgár zöldbabos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.