Tutireceptek.hu fejléc

Málnás kosár (12 darab) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
6 dkg őrölt mandula,
10 dkg vaj,
1 tojássárgája

a töltelékhez:

25 dkg málna,
másfél deci tej,
1 teáskanál étkezési keményítő,
2 evőkanál cukor,
2 tojássárgája,
4 cl tojáslikőr,
1 dl tejszín,
1 vaníliarúd

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrunk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A málnát óvatosan, hogy a szemek ne sérüljenek, megmossuk, és leszárítjuk. A sütőt 180ºC-ra előmelegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a kivajazott kosárformákat, vagy papírformába tesszük. Előmelegített sütő középső rácsán 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Az étkezési keményítőt összekeverjük a cukorral, és az előre felmelegített tejhez adjuk. Lassan felforraljuk, és a tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáját. A vanília rudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, és beletesszük a krémbe. Hozzáöntjük a tojáslikőrt, összekeverjük, majd félretesszük hűlni. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt kosárkákat megtöltjük a krémmel, ráhalmozzuk a málnaszemeket, és csillagcsővel tejszínhabot nyomunk a tetejükre.

Tanácsok:
Ha nincs megfelelő kerek formánk, tegyük a tölteléket kehelybe, virágsziromba, vagy amilyen formát találunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás-túrós piskótás » Málnás kekszes süti » Joghurtos-málnás kocka » Málnás triffle
» Málnás tea » Csoki darabos püspökkenyér » Málnás cheesecake-brownie » Málnás-túrós
» Kosárka forma 3 » Pikáns kosárkák » Pudingkosárkák » Málnás piskótabomba
» Párizsi fincsi kosár » Gyümölcsös kosárka » Málnás-csokis piskóta » Diós kosárkák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.